Robiols (typické jídlo na Mallorce)

08.01.2013 16:09

Ingredience:

  • 500g hladké mouky
  • 100g másla
  • 1 šálek olivového oleje
  • 2 panáky bílého vína (nejlépe sladkého)
  • 2 žloutky
  • 45g moučkového cukru
  • 1 polévková lžíce vody
  • něco na plnění (marmeláda, salko, tvaroh etc.)

• Do mouky přidáme změklé máslo, lžíci vody, šálek oleje, víno, cukr a žloutky.
• Zpracované těsto necháme odležet asi půl hodiny.
• Potom vezmeme kousek těsta, asi velikosti vejce, posypeme vál moukou, aby se těsto nelepilo a vyválíme ho na co nejtenčí kulatý plátek. Poté dáme náplň, přehneme a spojíme.
• Pečeme 15-20 minut při 170 stupních.