Camembert s marmeládou

08.01.2013 16:20

Ingredience:

  • 1x sýr camembert (může být i hermelín)
  • trocha marmelády (podle chuti, nejlépe meruňka)
  • 1x bageta
  • cca půl pytlíků oříšku (nejlépe vlašských)

• Troubu si dáme předehřát na asi 180 stupňů a zatím si rozdrtíme oříšky. Nejlépe jen nožem na nějaké menší kousky (pokud se rozmixují, většinou jejich chuť tolik nevynikne).
• Sýr rozpůlíme na dvě půlky (podélně) a položíme jednu půlku na plech, nejlépe na pečící papír (vnější stranou dolů). Vnitřní stranu sýra potřeme marmeládou a posypeme oříšky (dejte tam toho co nejvíce ;)). Přiklopíme namazou půlku druhou půlkou sýra, opět vnější stranou dolů a postup zopakujeme - potřeme opět marmeládou a posypeme oříšky.
• Bagetu nakrájíme, trošku pokapeme olejem a položíme na plech vedle sýru.
• Dáme do trouby cca na 15 min - musíte to hlídat, aby se sýr úplně neroztekl a bageta se nespálila. Až bude sýt měkký a trošku roztátý, vyndáme z trouby, kousek si ukrojíme, položíme na opečenou bagetu a ochutnáme :) Je to vážně chuťovka!

                                                                                                                                                                (Megy) ...